skip to Main Content

Deze lidmaatschap- en reisregels zijn van toepassing op het lidmaatschap van de Vervoersvereniging Heerhugowaard bij gebruikmaking van de diensten van de Hugohopper.

Lidmaatschapsregels

Artikel 1: lidmaatschapstarieven

Om gebruik te kunnen maken van de diensten van de Hugohopper dient u lid te zijn van de Vervoersvereniging Heerhugowaard.

Het lidmaatschap kost €12,50 per persoon per jaar (vanaf 2020 € 15,-) . Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost het lidmaatschap per jaar € 5,00. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis lid en reizen gratis mee. Dit tarief is vastgesteld voor een lidmaatschapsjaar. Indien dit tarief wijzigt zal de vereniging dit tijdig kenbaar maken.

Als dit op uw lidmaatschapspasje is aangegeven d.m.v. de letter “B” mag uw begeleider gratis met u mee reizen.

 

Artikel 2: betalingsmogelijkheden

U kunt uw lidmaatschap op de volgende manier betalen:

 • Doorlopende automatische incasso. Hiervoor geeft u een door u getekende machtiging af.

Nadat wij uw betaling ontvangen hebben, wordt uw lidmaatschapspas zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.

 

Artikel 3: verlies of diefstal van uw lidmaatschapspas

Indien u uw lidmaatschapspas heeft verloren of het is gestolen, geef dit dan door aan de vereniging. Dit kan werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur via 072-737 02 17. U krijgt dan een nieuw pasje tegen een vergoeding van de administratiekosten à € 2,50.

 

Artikel 4: uw lidmaatschap opzeggen

Als u uw lidmaatschap wilt opzeggen, dient u dit schriftelijk te doen, uiterlijk 1 maand voor uw lidmaatschapsjaar verloopt. U krijgt de contributie van het resterende lidmaatschapsjaar niet retour.

 

Artikel 5: bagage

U mag bagage meenemen, mits deze goed opgeborgen wordt, de andere passagiers niet hindert en het looppad of de uitgangen niet blokkeert. De bagage moet qua gewicht (max. 15 kg) en afmetingen zodanig zijn dat de passagier dit zelf in en uit de Hugohopper kan tillen.

Huisdieren mogen mee als zij op schoot gehouden kunnen worden en geen overlast veroorzaken. Hulphonden zijn altijd toegestaan.

Het reizen met de Hugohopper is voor eigen risico van de passagier. De vereniging is niet aansprakelijk voor schade.

 

Artikel 6: in de bus

 • Het is verboden te roken, te eten en te drinken in de bus.
 • Het dragen van de veiligheidsgordel is voor uw eigen veiligheid en wettelijk verplicht. Indien u uw gordel niet draagt, vervoeren wij u niet.
 • Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten in een goedgekeurd autozitje worden vervoerd. Er is één zitje in de bus aanwezig. Kinderen mogen dus niet in de wandelwagen, kinderwagen en/of buggy blijven zitten.
 • Er mogen geen foto’s en video’s gemaakt worden.

 

Artikel 7: gevonden voorwerpen

Als u een voorwerp heeft verloren tijdens het reizen met de HugoHopper, dan dient u dit zo snel mogelijk te melden aan het kantoor.

Als u een verloren voorwerp heeft gevonden, dient u dit af te geven aan de chauffeur. De chauffeur geeft het voorwerp af op het kantoor. Het kantoorteam zal proberen de gevonden voorwerpen te retourneren aan de eigenaar.

 

Artikel 8: de chauffeur mag u weigeren in de bus of u uit de bus zetten indien u:

 • Geen geldig lidmaatschapspas kan tonen
 • Overlast veroorzaakt
 • U weigert uw veiligheidsgordel te dragen
 • Schade toebrengt aan de bus of spullen van de chauffeur en/of passagiers
 • Spullen steelt van de chauffeur en/of de andere passagiers
 • De chauffeur hindert bij het rijden
 • Rookt, eet of drinkt in de bus

 

Artikel 9:

Over zaken met betrekking tot het lidmaatschap en/of de Hugohopper, die niet zijn genoemd in dit reglement beslist het bestuur van de vereniging.

Voor klachten, opmerkingen, suggesties en klachten kunt u terecht op het kantoor van de HugoHopper, Middenwaard 127, 1703SC Heerhugowaard.

Aanvulling reisregels – D2D-vervoer

Aanvragen – Wijzigen – Annuleren van ritten
Voor het aanvragen, wijzigen of annuleren van ritten dient u minstens 24 uur van tevoren telefonisch contact op te nemen met het kantoor van HugoHopper, tel.nr. 072 7370217

 • Een rit aanvragen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Bij ritaanvragen wordt ter controle altijd gevraagd naar uw naam, adres en telefoonnummer. Geef dan ook aan of u een hulpmiddel meeneemt. Het vervoeren van een scootmobiel is helaas niet mogelijk.
 • De dag voordat u de rit heeft aangevraagd wordt u tussen 14.00 en 17.00 door iemand van de planning teruggebeld om door te geven of aan uw verzoek kan worden voldaan.

Planning van ritten

 • Als u op vaste dagen/tijden meerijdt, kunt u voor maximaal 2 weken uw ritten annuleren. Maakt u langere tijd geen gebruik van ons vervoer, dan halen wij u uit de planning. Wanneer u daarna weer mee wil rijden, dient u zelf weer contact op te nemen om opnieuw een rit aan te vragen. Wij kunnen u niet garanderen dat u dezelfde rittijden weer kunt boeken.
 • Wijzigingen in uw persoonlijke omstandigheden die van invloed zijn op de planning van de ritten (bijvoorbeeld een ander hulpmiddel) graag tijdig aan de planning doorgeven.

De ritten

 • De D2D-chauffeurs rijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Het is niet mogelijk om een rit aan te vragen tussen 12.00-13.00 uur.
 • Wij verzoeken u 5 minuten voor tijd op de afgesproken plaats klaar te staan.
 • In geval van een flat of appartementengebouw haalt de chauffeur u op bij de eerste deur: de ingang van het gebouw op de begane grond. Indien u niet tijdig klaar staat, mag de chauffeur wegrijden! De chauffeur moet naar meerdere adressen en de tijdsdruk is hoog. Houdt u er dan ook rekening mee dat de chauffeur door oponthoud elders iets later kan komen.
 • Het rittarief voor D2D-vervoer bedraagt € 1,- of twee strippen. Bij voorkeur gepast betalen.
 • Een 10-strippenkaart kost € 5.- en is verkrijgbaar bij de chauffeur (of op kantoor)
 • Ook als de chauffeur op u heeft gewacht op de plaats van bestemming: als u weer instapt begint een nieuwe rit en betaalt u weer € 1,- of twee strippen.
 • Voor incidenteel met u meereizende familieleden of vrienden die geen lid zijn, is voor € 2,- een Meereiskaart (max. 2 kaarten per lid) te koop. Een Meereiskaart is geldig op de door een datumstempel aangegeven dag, op alle bus­lijnen. Uiteraard moet dit wel aangegeven worden bij het aanvragen van de rit en kan dit alleen als er voldoende ruimte is in de auto.
Back To Top
×Close search
Zoeken