skip to Main Content

Stap 1:  Word lid van Vervoersvereniging Heerhugowaard
Om gebruik te kunnen maken van de HugoHopper dient u lid te zijn van Vervoersvereniging Heerhugowaard. Om lid te kunnen worden moet u inwoner van Heerhugowaard zijn. Een jaarlidmaatschap bedraagt € 15,00 per jaar.

Lees meer over het lidmaatschap

Stap 2: Ontvang uw HugoHopper pas
Na aanmelding en betaling van het lidmaatschap ontvangt u uw persoonlijke HugoHopper pas. Met uw HugoHopper pas kunt u reizen met onze diensten. De pas wordt altijd gescand door de lijndienstchauffeur. Hierdoor wordt uw rit geregistreerd en maandelijks achteraf in rekening gebracht. Zorg daarom dat u deze pas altijd bij u heeft als u met de HugoHopper wilt reizen.

Stap 3: Reis mee in Heerhugowaard!
Wilt u meereizen met de HugoHopper lijndienst? Ga dan bij een halte staan of langs een straat waar de bus doorheen rijdt. Steek uw hand met daarin uw ledenpas op als u de HugoHopper bus (witte bus met blauw logo erop) aan ziet komen rijden. Na het instappen scant de chauffeur uw pas, zodat de kosten van deze rit van € 0,50 (vanaf 1 januari 2022 wordt dit € 0,75 per rit) in rekening kunnen worden gebracht. U heeft dan recht op een enkele reis. Maar voor dit bedrag kunt u ook overstappen bij winkelcentrum Middenwaard, waar alle bussen op hetzelfde tijdstip vertrekken. U heeft dus altijd een goede aansluiting bij het overstappunt.

Bekijk de routes en de tijden

Voorbeeld:

Stel, u woont in Heerhugowaard de Noord en wilt uw familielid in de Stad van de Zon bezoeken. U stapt in de Noord in en scant uw pas. De kosten van deze rit bedragen € 0,50.. Bij Winkelcentrum Middenwaard stapt u over op de route naar de Stad van de Zon. U laat uw pas opnieuw scannen, maar u betaalt niets extra.  Als u terugreist van uw familielid in de Stad van de Zon naar uw huis in de Noord, laat u de pas weer scannen. De kosten van deze rit bedragen dan weer € 0,50 (vanaf 1 januari 2022 is dit € 0,75 per rit). Daarmee kunt u weer overstappen bij Winkelcentrum Middenwaard.

Rollator, buggy en/of boodschappen kunnen mee

Heeft u een rollator of buggy? Of wilt u boodschappen meenemen? Dat kan in de HugoHopper. Als u wilt, kan onze chauffeur u helpen met in- en uitstappen en het in- en uitklappen van uw rollator of buggy.

Wilt u dat de chauffeur u helpt met het tillen van uw bagage? Zorg dan dat uw bagage niet zwaarder is dan 10 kg.

Back To Top
Zoeken