skip to Main Content

BUURTBUS Heerhugowaard-Langedijk (lijn 407)

Vanaf 19 augustus 2019 rijdt op maandag t/m vrijdag de buurtbus Heerhugowaard-Langedijk. Het is een Openbaar Vervoer voorziening waarbij men met een OV kaart kan reizen.

De gemeente Heerhugowaard heeft de wens om te komen tot een openbaar vervoer verbinding met de Zandhorst en gemeente Langedijk heeft de wens om Langedijk te verbinden met station Heerhugowaard. Zij zien kansen om in de vorm van een buurtbus met vrijwilligers te voorzien in deze behoefte en te zorgen voor een goede bereikbaarheid. De provincie Noord-Holland ondersteund dit initiatief.

Vervoersvereniging Heerhugowaard “HugoHopper” is gevraagd om uitvoering te geven aan deze wens in samenwerking met Connexxion. Na onderzoek is gebleken dat een half-uur verbinding met de Zandhorst mogelijk is en nieuw is de verbinding van Langedijk met winkelcentrum Broekerveiling en station Heerhugowaard. 

ROUTE

Ieder half uur en voor de eerste keer om 07.33 vanaf station Heerhugowaard (westzijde) – Heerhugowaard Zandhorst Zeppelinstraat – Zuid Scharwoude Tulpenstraat – Noord Scharwoude zwembad Duikerdel – Zuid Scharwoude Voorburggracht – Broek op Langedijk Winkelcentrum –  Station Heerhugowaard. Deze route sluit perfect aan op de NS treinen van en naar Amsterdam en Schagen en de Connexxion lijn 162 van en naar Amsterdam. Vanaf 13.03 gaat de bus de route omgekeerd rijden; station Heerhugowaard – Broek op Langedijk Winkelcentrum etc. en voor de laatste keer om 17.33.

Route

Route buurtbus

Dienstregeling

Dienstregeling

BEKENDHEID

De buurtbus heeft een duidelijke sociale functie in de dorpen, chauffeurs blijven vaak even wachten op vaste passagiers of helpen hen zo nodig met het instappen. Scholieren en forensen gebruiken de bus vaak om van en naar het station te reizen waar zij gemakkelijk kunnen overstappen op het OV netwerk. De opstapplaatsen zijn te herkennen aan een bushaltepaal en het is ook mogelijk om langs de route je hand op te steken, de chauffeur stopt als het veiligheidshalve mogelijk is.

Als het je leuk lijkt om in een bus te rijden en met mensen om te gaan bel naar 072-7370217 voor een oriënterend gesprek.

Back To Top
Zoeken