skip to Main Content

Beste HugoHopper leden, vrijwilligers en andere lezers,

Als nieuwste bestuurslid wil ik mij voorstellen. Mijn naam is Laura Steur en sinds 8 juni 2020 ben ik bestuurslid van de HugoHopper. Ik ben geboren in Volendam en woon daar nog steeds.

Voor ik wat meer inga op enkele ontwikkelingen bij de HugoHopper zal ik nog even aanstippen wat mijn achtergrond is. Mijn eerste baan was in Heerhugowaard in een telefoonwinkel in winkelcentrum Middenwaard. Daarna volgde ruim 10 jaar bij GVB, het Amsterdamse OV-bedrijf en sinds september 2016 werk ik bij Transdev Nederland, het moederbedrijf van Connexxion. Mijn functie is manager van de afdeling Communicatie.

Ik startte bij Transdev als accountmanager in Haarlem IJmond, Gooi & Vechtstreek en Noord-Holland Noord. In die hoedanigheid heb ik meermaals (heel leuk) contact met de HugoHopper gehad. Ik vind dat er meer gefocust moet worden op samenwerking tussen partijen in deze branche omdat het de algehele mobiliteit versterkt en zorgt voor vrijheid. Vooral voor mensen die er sterk afhankelijk van zijn.

 

Eerlijk is eerlijk, ik was vereerd toen voorzitter Jan Oost mij benaderde om in het bestuur zitting te nemen. Waarom? Omdat de HugoHopper uniek is in Nederland. De gemeente Heerhugowaard heeft echt lef getoond door ruim tien jaar geleden het burgerinitiatief te ondersteunen om haar inwoners meer mobiliteit (lees vrijheid) te bieden. Er staat nu een professionele organisatie met een gedreven bestuur die in staat is om verschillende vormen van vervoer aan te bieden en nieuwe ideeën op dit terrein snel en professioneel te integreren. Dat heeft recentelijk de Buurtbus naar Langedijk bewezen.

Voor mijn gevoel ben ik ingestapt op het moment waarop een tijdperk wordt afgesloten en we vooruitkijken naar een nieuwe fase. De gemeente heeft al laten weten dat deur-tot-deur vervoer ook in de nieuwe fusiegemeente Dijk en Waard beschikbaar moet blijven en dat zal tot een stevige uitbreiding van onze vervoersdiensten leiden. De evaluatie van de Buurtbus is nog even uitgesteld, maar de reizigersaantallen en andere reacties zijn zo positief dat het mij zou verbazen als het niet een vast onderdeel wordt van onze dienstverlening. We onderzoeken of er manieren zijn om ook niet-leden van de Buurtbus gebruik te laten maken. Afgelopen zomer hebben we ook voorzichtig geoefend met het rijden op andere tijdstippen, zoals in het weekend. In de komende jaren gaan we natuurlijk ook nadenken over de aanschaf van elektrische voertuigen als de huidige voertuigen toe zijn aan vervanging. Spannende en interessante ontwikkelingen waar ik naar verwachting de komende jaren een bijdrage aan kan leveren.

Maar wat mij echt heeft geraakt tijdens de bezoeken aan kantoor (toen het nog kon) was de enorme inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers. Zij maken kwalitatief waar wat wij bedenken! Hier wil ik daar mijn grote bewondering voor uitspreken.

Binnen de vervoersvereniging ben ik verantwoordelijk voor het vervoersbeleid.

Back To Top
Zoeken