Vacature manager

Bij vervoersvereniging Heerhugowaard zijn wij z.s.m. op zoek naar een

Manager

Wat ga je doen?

Je gaat werken met en leiding geven aan een unieke organisatie. Als manager werk je met 2 beroepskrachten en ruim 130 vrijwilligers. Een veelzijdige functie, waarin je verantwoordelijk bent voor het vertalen van het meerjarenbeleid naar de praktijk, het gezond uitbouwen van onze organisatie en het behalen van organisatie- en maatschappelijke doelen.

Je bent het aanspreekpunt voor vrijwilligers, beroepskrachten, bestuur, stakeholders en partners. Er wordt van je verwacht dat je een voorbereidende rol inneemt inzake beleidsplannen. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de toepassing van het personeels-, financieel- en verenigingsbeleid.

Wie ben jij?
Je zet de volgende stap in het leidinggeven, onze unieke organisatie maken je nieuwsgierig en wakkeren je ambitie aan. Het maatschappelijke werkveld in combinatie met het verder mogen uitbouwen van de organisatie trekken je aan. Jouw HBO werk- en denkniveau, een eigen visie en coachend vermogen ondersteunen je daarbij.

Gezien de ontwikkelingen in het sociale domein (landelijk en lokaal) verwachten we dat je een heldere visie hebt op deze ontwikkelingen en de wijze waarop Vervoersvereniging Heerhugowaard hierin kan acteren om haar positie te versterken. Je draagt zorg voor een heldere positionering en profilering van Vervoersvereniging Heerhugowaard binnen het netwerk. Je bent actief in de ketensamenwerking en in het opbouwen en onderhouden van netwerkcontacten.

Je bent verbindend en zichtbaar. Je hebt verstand van bedrijfsvoering zoals o.a. het voorbereiden (en mede opstellen) van jaarplan, jaarverslag, meerjarig beleidsplan, begroting en thema’s als het voorbereiden en uitvoeren van fondsenwerving. Je hebt lef en daadkracht en werkt zorgvuldig en in goede afstemming met het bestuur, de beroepskrachten en de vrijwilligers.

 

Waar kun je op rekenen?
We bieden je een uitdagende positie binnen een organisatie ambitie heeft en waar persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Daarnaast bieden wij je:

• Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract op basis van 28-32 uur
• Salaris conform CAO Welzijn FWG 10
• Pensioenregeling
• Eindejaarsuitkering
• Scholingsmogelijkheden

Enthousiast?
Wacht dan niet langer met reageren en solliciteer door motivatie en een actueel curriculum vitae per e-mail te sturen aan marion.hartmann@hugohopper.nl
Heb je vragen over de functie en/of de selectieprocedure? Neem dan contact op met Geoffrey Smith (bestuurslid), tel: 06-51 51 23 35

Een assessment kan onderdeel zijn van onze sollicitatieprocedure.

De vacature sluit dinsdag 3 april a.s. De eerste selectiegesprekken zullen eind april/begin mei plaatsvinden. Aan benoeming is de voorwaarde van een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) verbonden..

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.