HOE WERKT DE HUGOHOPPER?

LIDMAATSCHAP

Hugohopper hoe werkt de buurtbus in HeerhugowaardOm mee te kunnen rijden met de HugoHopper moet u eerst lid worden van de Vervoersvereniging Heerhugowaard, u moet hiervoor wel inwoner zijn van Heerhugowaard. U kunt zich gemakkelijk aanmelden met het inschrijfformulier op deze website. Het lidmaatschap voor nieuwe leden kost € 12,50 p.j. Na aanmelding ontvangt u een lidmaatschapspasje, dat u moet tonen aan de chauffeur. Zorg dat u dit bij zich heeft als u met de HugoHopper wilt rijden!

MEERIJDEN MET DE HUGOHOPPER

Als u mee wilt met de HugoHopper, kunt u bij een stopplaats gaan staan of langs een straat waar de bus doorheen rijdt (zie ook de pagina “routes en tijden”). Steek uw hand op als u de bus aan ziet komen rijden.
Als u instapt, moet u een kaartje kopen voor € 0,50. Dit kaartje is geldig voor een reis in één richting, een zogenaamd enkeltje dus. Als u terugreist, moet u een nieuw kaartje kopen. Met het kaartje kunt u wel overstappen bij Winkelcentrum Middenwaard. Vanaf Winkelcentrum Middenwaard vertrekken alle bussen op hetzelfde tijdstip. U heeft dus altijd een goede aansluiting bij het overstappunt !
Kinderen tot 4 jaar hoeven geen lid te worden en reizen gratis mee. Jeugdigen van 4 t/m 12 jaar kunnen tegen een tarief van € 5,00 lid worden en betalen € 0,50 per rit. Er liggen zitverhogers in de bus.

WAAR KUNT U ALLEMAAL HEEN?

Een voorbeeld: stel, u woont in de Noord en wilt uw familielid in de Stad van de Zon bezoeken. U stapt in de Noord op de blauwe route en koopt een kaartje voor € 0,50. Bij Winkelcentrum Middenwaard stapt u over op de groene route naar de Stad van de Zon. U hoeft dan geen nieuw kaartje te kopen. Als u terugreist van uw familielid in de Stad van de Zon naar uw huis in de Noord, moet u wel een nieuw kaartje kopen voor € 0,50. Daarmee kunt u weer overstappen bij Winkelcentrum Middenwaard.

Een rollator, buggy en/of uw boodschappen kunnen mee in de HugoHopper. Als u wilt, kan de chauffeur u helpen met in- en uitstappen en het in- en uitklappen van uw rollator of buggy.